♕ Blogg/Design-arkiv – Sida 2 av 3 –

Hej alla fina!

Idag tänkte jag ta upp något som är väldigt viktigt enligt mig då många drabbas av detta och man kan känna sig väldigt ensam när man är i det. Jag pratar nämligen om förlossningsdepression så jag tänkte berätta min historia.

Allt började med att min älskade son föddes några veckor för tidigt och bara det var en enorm omställning då man hade ställt in sig på att han skulle komma ett helt annat datum och inte några veckor för tidigt.

Jag minns natten då vattnet gick, där stod jag i chock och inte alls beredd på att han skulle komma just den natten.

Allt gick så fort och helt plötsligt så låg han där på mitt bröst men något var fel. Jag kunde inte känna den där lyckan alla andra gör, jag kunde inte ta mig an honom som jag hade drömt om innan han låg där. Jag fick sån panik för jag förstod inte varför jag kände så och varför jag var rädd för att tex byta hans första blöja, hålla i honom eller trösta honom när han grät. Jag minns att jag även tänkte att det kommer säkert gå över efter en stund men det gjorde det inte. Eftersom han var för tidigt född så fick jag lov att vara kvar på neonatalavdelningen i 2 veckor innan vi fick åka hem. Dagen vi åkte hem så kom ett ljus och jag trodde att allt skulle kännas bra bara jag kom hem men riktigt så blev det inte.

Jag gjorde allt man måste som mamma men jag kände mig inte som en mamma, det kändes lite som att någon enbart gett mig min son och att han inte tillhörde mig. Jag var även rädd för att vara själv med honom för var rädd att inte kunna trösta honom, jag kände mig som en värdelös mamma och att jag inte kunde ge mitt barn den kärlek han förtjänade osv. Det känns och låter hemskt när jag skriver det men det var exakt så jag kände fast jag försökte varje dag att knyta band med honom. Något som var ännu mer hemskt var ju att alla runtom verkligen avgudade sina barn och så kände jag såhär varje dag. Jag som alltid har velat haft barn sålänge jag kan minnas, varför fick jag en förlossningsdepression som förstörde mig?

När jag berättade för människor hur jag faktiskt kände så fick man oftast konstiga blickar eller kommentarer och enligt dom flesta så kommer det gå över men det gjorde det aldrig.

Jag trevade efter all hjälp man kunde få från sjukvården men inget hjälpte och att ha en partner som enbart tröck ner mig gjorde att jag sjönk ännu längre ner och förlorade tillslut mig själv i depressionen. Jag fick aldrig känna på hur det är att vara en mamma för denna historia slutade inte som jag önskade och vad jag menar med det tänker jag skriva i ett annat inlägg.

Med denna historia så vill jag säga till alla er som har/haft förlossningsdepression att ni är inte ensamma.

Jag vet hur det känns och ni är otroligt starka som går igenom detta.

🌸 Läs Sofias blogg här 🌸

Bloggen har varit nere i ett dygn, Delacay jobbar på att bli en bättre portal och försöker göra portalen snabbare och ännu bättre. De har t.om tagit bort statestiken för att se till så allt går via Google analytics 🙂 Det bästa!

Sovit några timmar inatt, igår somnade jag vid 20.00 tiden med sambon och vaknade 22.00. Rastade hundarna, såg serien jag börjat följa sen vid 04.00 somnade jag i soffan och vaknade vid 08.00 🙂

Har värk i ryggen pga att den här skit soffan 😂

Nu har man fått i sig kaffe och en smörgås med leverpastej och smörgåsgurka. Funderar på att ta en dusch men seg som ett as. Fått så lite sömn och så är det regnväder idag 😅

Ja hur vet man egentligen är bloggen är stor? Är det antalet läsare? Ja faktiskt så är det en av flera anledningar som kam bevisa det, men det finns många andra tecken också.

Jag kan säga med erfarenhet av att blogga (då jag startade min första blogg runt 2001-2002) Detta är mina personliga åsikter, och kräver inte att andra ska tycka som mig men detta är vad jag tror, är de första tecknerna på att bloggen är stor:

🌸 Du får många kommentarer. Ja det är ett gott tecken, någon som kommenterar om de du har bloggat/skrivit om plus skriver personliga åsikter, och skriver kram på slutet. Och är det så att du svarar på kommentarerna du får, well då fortsätter folk att kommentera och tycker du verkar intressant som person. Får du inga kommentarer, well då kanske du ska byta “samtalsämnen”, i din blogg för då kanske de inte tycker att din blogg är sabla intressant.

🌸 Du får en massa anonyma hat/gnäll kommentarer. Ja jag ledsen att behöva säga det men jag vet att jag faktiskt har en poäng där. Både “Kissie”(Alexandra Nilsson) och många fler stora bloggare håller nog med mig då jag skriver detta; “Hatkommentarer innebär att din blogg börjar bli stor”

Får du en massa gnällande/spydiga hatkommentarer i din blogg från anonyma som stör sig på allt, gnäller om hur du lever ditt liv eller stör sig på det skriver. Det spelar faktiskt ingen roll om du är go, snäll och trevlig mot dina läsare, har köpt ett linne, och vill visa upp ditt nya fynd snygg och tillfixad eller visar upp dig utan smink i myskläder, när du dricker läsk och äter godis.

Oftast handlar det inte alltid om hur du ser ut, vad du har råd att köpa eller hur du ser ut, nej nej det stör sig på allt du gör och skriver. Spelar ingen roll om du skriver något vettigt och bra. De har utsett dig som en person att hacka på, för de har oftast inget själv som de kan jämföra sig med. De som håller på med hat mår oftast så dåligt själva och vill dra ner dig i sitt fall.

Många slutar dessvärre att blogga pga hatkommentarer, men låt de inte vinna för helvete. Du är ju så mycket bättre än de, och det vet du att du är, och du är för bra för att sluta med det du tycker om att göra.

För de första, de är anonyma kräk som inte kan komma med något vettigt att kommentera, allt de vill det är att ha drama och heta diskussioner. Det deras liv går ut på. Drama, drama! Deras liv måste vara sjukt tråkiga, tror ni inte det? Allt de gör, de är att sitta ensamma i sina rum, i sina lägenheter, och när ångesten, ensamheten knackar på så kopplar de upp sig på datorn eller sätter sig med mobilen och näthatar och om de inte får respons på de kommentarer de lämnar hos dig så måste de bara fortsätta hata och fortsätta tills de får respons. Ge dom inte det!

Haters only hate the things they can’t get and the people they can’t be. 😉

🌸 Statestiken växer. Ja där ser du klart och tydligt, läsarna dras till inspirerande och gripande inlägg som du lägger upp. Du kan lätt märka periodvis och vad du bloggat om då. Vissa dras till familjeinlägg, som innehåller bilder på dina barn, barnvagnar och saker du har fått i olika samarbeten. Andra dras till smink, fashion och annat relaterat till skönhet och mode. Medans andra dras till mer personliga inlägg.

Jag anser att du ska blogga om de du själv finner inspirerande, men med statestiken och antalet läsare, well go for it. Du märker ju själv tack vare statestiken, vad dina läsare tycker om att läsa i din blogg. Fortsätt kämpa så ska du se att du bara växer.

Och för guds skull; var bara dig själv 🙂

Att vara på Delacay igen känns som en familj, det finns fantastiska bloggare på denna portal. Det är ingen chatt eller livechatt här utan känns så seriöst och lugnt. Inte någon press på något det bara är 🙂

Sen personalen som skriver så söta snälla saker till en, förklarar och hjälper en så fort det är något. Och ärlighet varar längst så har pratat lite med de om saker och ting.

Jag ångrar att jag svek Delacay och deras personal och gick tillbaka till Nouw. Jag hade inget tålamod med all bugg och stril då jag bloggade och ändå visste jag att de skulle fixa problemen, att allt skulle bli bättre då hela deras portal är fixad en gång gör alla. Snabbare och bättre servrar.

Sen tidigare (ärlighet varar längst) så hade jag problem att blogga när jag var på jobbet, eller långt hemifrån. Gick inte att ladda upp bilder eller publicera ett inlägg. Kontaktade Inleed som sa att min ip var blockad av någon skum anledning. De blockerade upp min mobila ip men funkade inte då heller.

Men nu funkar det därför är kat tillbaka. Skit samma om jag inte kan ladda upp en header, eller fixa designen. Jag kan ändå blogga som vanligt 🙂 Även då jag är ute på äventyr.

Liksom då fames.se fanns. Den portalen hade grym design och grym personal. Men vet inte varför de la ner men saknar den. Lite av den känsla fames gav mig då, ger Delacay mig nu. Jag vet jag hör hemma här – Blondina of Delacay.com 😉

Har testat så många portaler var bra, finest.se var jag och bloggade på förut men nu ska tydligen de lägga ner också. Lite trist det var en bra portal 🙁

Nåja trivs bra här och nu tänker jag inte flacka runt mer 🙂 Känns bra här och nu lämnar jag inte Delacay. Nu är jag där jag hör hemma och så länge jag trivs och får inspiration så stannar jag 😀

Trivs ni på portalen ni bloggar på? Har ni känt det verkligen är rätt som jag gör nu?

Vi har tagit en riktig myssöndag, enda vi har gjort är att rasta bebisarna sen sprang jag in på affären och köpte mat som jag tänkte ha som lunch imorgon på jobbet, coca cola (ofc!) mjölk och bröd 🙂

Skönt att ha ett jobb, att åka till imorgon. Man blir ju fan deprimerad och lat om man är hemma hela tiden och sen blir man så låst inomhus nästan isolerad och sover bort hela dagarna. Man känner ju att man aldrig gör något vettigt, för städ, laga mat och att diska räknas inte in direkt.

Sen blir man så nedlåtande mot sig själv, och det leder till att man besatt av andras liv, försöker trycka ner andra som det går bra för och avundsjuka uppstår när man ser vad andra kan unna sig och göra för sin lön. Man retar sig alltid på andra och allt bra som händer de. Men de sitter ju hos dig som gör sånt…problemen sitter hos dig ingen annan. Avundsjuka är så fult ?

Nu har man ett jobb, en fin familj att komma hem till 😀 Life is perfect ❤️

Gud så skönt, att bara gå in på bloggen och sen se statestiken. Tack alla underbara besökare, ni fattar inte hur glad ni gör mig. Tack!  Alltså fatta, näsgan 300 unika bara idag plus inga kommentarer från stalkers som hängt efter en som flugor över ett lik. Vidrigt!

Har kollat i skräpposten och scrollat igenom alla 21 kommentarer och inget är från just den “där”. Äntligen, efter 5 år verkar denne har fattat. Yes! Efter många Nej (fast i vanliga och normala fall så ska det ju räcka med ett nej) Fatta, det är så jävla skönt. Finns som inget den personen kan göra eller säga, så jag kan ta tillbaka denne. Pikande inlägg, dess lögner, vidriga kommentarer till andra bloggare – I dont care. Dennes förlust, not mine, dennes huvudvärk inte min. Min rygg är fri om man så säger så 🙂

Jag är hellre omringad av bra och vettiga vänner om jag ska vara ärlig. Dessa personer kan inte må bra när det sysslar med sånt där fjortisbeteende, och saken är den jag är snart 37 bast och rensar ur såna människor ur mitt liv för har nog med mitt samboliv, barnen, jobb och mina riktiga vänner.

Nej nu ska inte det här sabla blogginlägget handla om negativ energi, negativa personer, stalkers osv utan vi ska faktiskt prata om en massa positiva och bra saker. Så nu, ska jag ta min snus, en klunk cola så fortsätter vi prata om bra saker – häng med 😀

Mår lite bättre, förkylningen börjar trappa ner (peppar peppar ta i trä) men ska ta det lugnt, vila upp mig ordentligt i helgen så ser vi ju.

Sambon vilar, blev köttbullar och makaroner för min del, han tog potatismos och köttbullar. Nu ser jag på Laxton Ghost Sweden, helt sjukt bra program och bra grabbar. Vissa videos är så sjukt spännande, man verkligen fastnar 🙂 Nu knackar det på dörren, ska kolla vem det är.

Vi hörs 🙂

Pga strul med internet som portalen drivs med (delacay.com) så har jag inte kunnat blogga. Inget har funkat men har mailat Inleed och de har fixat problemet, det verkade som att jag hade fastnat i deras brandvägg men nu funkar allt som det ska.

Problemet har dock orsakat så att jag tappat lite läsare men gillar de mig och min blogg så kommer de ju tillbaka. Dock är det tråkigt att sånt här händer, men för detta så byter jag fan inte portal som andra gör så fort ett litet problem dyker upp. Delacay är och förblir den bästa BÄSTA portalen. Så varför inte ta problemet med de som driver portalen, försöker lösa problemen med de istället för att spy galla om de?! Det är väl de första man gör?! Suck! Dramafolk ?

Känns skönt att det inte var något allvarligt problem, jag menar folk anmäler bilder på mig på Facebook eller instagram titt som tätt så, man kan aldrig veta vad avundsjuka stalkers hittar på ?

Nåja, om dryga en timme ska jag vara redo och klar för jobbet. Inte sovit alls, varit full rulle i huset sååååå.. inte fått någon ro. Måste ha tyst och mörkt om jag ska kunna sova. ?

Tack tack för alla kommentarer, jag har fått jättemånga söta kommentarer ifrån er MEN jag har inte haft tid eller ork att svara på de ännu. Har jobbat så sjukt mycket så prio ett när man kommer hem är att bara ta igen sig, vila och tänka på sig själv, var med sin familj.

Men jag lovar att jag ska svara på de, jobbar mycket nätter nu och inatt måste jag dygna ett bra tag, ja längre än inatt haha! Jag stupade vid 00.30 först en stund i soffan, sen uppe till 01.20 ungefär då gav jag upp och la mig. FEL FEL FEL, jag borde ha stannat uppe åtminstone en timme till. Men jag orkade bara inte. Men jag lovar, jag ska svara på alla och vara mer social med er i bloggen, komma med heta tips osv. Låter väl bra? Eller? 😉

Hur mår ni idag? Haft en bra måndag?

Jag sov iallafall till ja, strax innan 13.00 kom jag upp, tränade i en timme sen ut med hundarna i äckelvädret (ja inte fan är det roligt väder på min lediga dag) tog en kopp kaffe men gillar inte bryggkaffe lika mycket längre (perkulator är mycket bättre) och glott på youtube bara 🙂 Tvättat arbetskläder, och nu en mörk 40 tvätt.

Omg, har ytterligare ett samarbete! Jag fick ett mail om ett paket som är på G så är sjukt taggad ? Det kommer även en rabattkod som ni får använda sen på deras produkter. Bra va?

Vad tycker ni om dressen? Visst är den snygg!? Gud vad jag lär använda den flitigt i sommar, med ett par svarta klackiskor eller svarta stövlar. Kanske ett svart bälte och något snyggt halsband? ??

För alla fina och underbara kommentarer. Jag lovar att jag ska svara på alla nu när jag är långledig, jag har jobbat 4 dagar i sträck och har ingen energi och ork att svara på de just nu. Jag vill lägga ner tid och kärlek bakom mina svar till er 🙂 Jag hoppas att ni förstår mig.

Hoppas att ni mår bra, det gör iallafall jag. Ser film just nu, en film som heter “Kronjuvelerna”, hört att den är bra så får väl se 🙂

Ta hand om er, och var snälla mot varandra

Puss 

Rekommenderade artiklar