Toning för blont hår

toning för blont hår

Lämna de kopparfärgade tonerna bakom dig med den bästa toningen för blondt hår. Att hitta en färgtekniker som verkligen förstår ditt hår och lyckas skapa den nyans du söker är en fantastisk känsla. Detta gäller särskilt för oss blondiner. Att få den perfekta askblonda eller krämigt svala nyansen är inte enkelt.

Även om det ser fantastiskt ut och känns fantastiskt när du får färgen helt rätt, är underhållet en helt annan utmaning. Ett sätt att bekämpa oönskade färger i salongen, särskilt för de med ljusare nyanser, är genom att använda en toning för blondt hår. Dessa formuleringar är utmärkta för att anpassa den nyans du vill ha och är ofta anledningen till att du inte lämnar stolen med ljusorangea eller gula slingor.

Medan professionella produkter och salongsbehandlingar är bra, slutar färgunderhållet inte där; blondiner behöver också en bra rutin hemma. Även om toners vanligtvis används av din färgtekniker finns det versioner som kan användas utan hjälp av en expert.

Oavsett om det är en tonande balsam eller en leave-in spray kommer dessa toners för blondiner att göra det lättare att behålla din drömfärg mellan frisörbesöken.

Bästa tonern för blondt hår: Översikt Bästa tonern för mellanblonda och ljusblonda: Pureology Colour Fanatic | 29 kr Bästa masktonern för blondt hår: Bold Uniq Purple Hair Mask | 20 kr Bästa tonande schampot för blondt hår: Redken Blondage High Bright Shampoo | 23 kr Bästa budgettonern för blondt hår: Jerome Russell Bblonde Maximum | 5 kr Bästa tonerdropparna för blondt hår: Shrine White Blonde Toner Drops | 10 kr Hur väljer man den bästa tonern för blondt hår? Toners är bäst att användas i salongen. Det finns några produkter för hemmabruk, men de är generellt sett bäst att överlåta åt stylister med professionell kompetens. Med det sagt finns det många produkter med toningsegenskaper. De är inte nödvändigtvis experternas penselformler, men de är imponerande när det gäller att dämpa gula, kopparfärgade och orange toner i blondt hår.

LÄS NÄSTA: Bästa lila schampon för en ren blond färg

Vilka typer av toners för blondt hår finns tillgängliga? Toners kommer i många olika format. Om du vill hålla oavsiktliga kopparfärgade eller varma toner till ett minimum kan du välja mellan sprayer, schampon, balsam, droppar, masker och leave-in-behandlingar. De sträcker sig från mer permanenta applikationer till tillfälliga sköljformler. Den rätta beror på din hårfärg och vad du hoppas uppnå.

Även om schampo och andra behandlingar och stylingprodukter inte är toners från grunden ger de toningseffekter. Till exempel hjälper de ljusa lila pigmenten i ett tonande schampo till att ändra nyansen på hår som kan luta åt gult eller kopparfärgat. Gör-det-själv-behandlingar är exceptionellt bra nuförtiden, men om du behöver en mer permanent lösning är det bäst att gå till salongen.

Vilka funktioner bör jag leta efter i en bra toner för blondt hår? Överväg följande tre faktorer när du letar efter en bra blond hårtång:

Format: Leta efter ett format som passar bäst för din livsstil. Om du har mer tid eller professionell hårstylingkunskap kanske tonerdroppar eller penselformat är bra. Om du inte har tid för en långvarig toningssession eller helt enkelt behöver något för att underhålla färgen innan du ser en professionell, är tonande schampon, balsam, sprayer och masker bäst. Färg: Lila och blå är de bästa färgerna för att motverka kopparfärgade nyanser. De flesta toners kommer i dessa nyanser. Var försiktig med toners som inte är av professionell kvalitet och har en annan färg. Applicering: Innan du köper, förstå hur lång tid det kommer att ta att tona ditt hår med den specifika produkten och se till att den passar bra för din hårtyp och nyans. Ljusblonda kan behöva en toner som är annorlunda jämfört med mörkare blondiner. Följande blonda hårdtoner kommer att hjälpa dig att behålla den nyans du arbetade så hårt för att uppnå.

Den bästa tonern för blondt hår år 2024

Pureology Color Fanatic Top Coat and Tone Purple: Den bästa tonern för mellanblonda och ljusblonda Pris: 29 kr | Köp nu från Amazon Platinum- till balayage-blonda kan använda denna tonerflaska, som är idealisk för mellanblonda och ljusblonda hår. Fans uppskattar denna speciella behandling eftersom den inte lämnar en blå eller lila nyans i ditt hår efter att den sköljts ur (en vanlig klagomål från blondiner som använder hemmatoningsprodukter). Vissa kan uppleva att toningsprodukter känns uttorkande, men Pureology har undvikit det genom att skapa en formula med havremjölk och kameliaolja. Havremjölken hjälper till att återfukta och reparera skador, vilket är väsentligt för alla som bleker och tonar sitt hår. Kameliaoljan riktar sig till håret och hårbotten, vilket ökar hälsan för båda.

Denna toner är avsedd att användas i duschen. Efter schamponering och sköljning, applicera tonern i ditt hår och se till att varje sektion täcks jämnt. Ett bra sätt att göra detta är genom att ta med en borste eller kam in i duschen med dig (missade områden kan leda till fläckig färg, så det här är viktigt). Efter fem till tio minuter kan den sköljas ur.

Nyckeldetaljer – Format: Flytande; Tid: 5–10 minuter; Svårighetsgrad: Lätt

Bold Uniq Purple Hair Mask: Den bästa masktonern för blondt hår Pris: 20 kr | Köp nu från Amazon Tusentals köpare svär vid denna tonande mask för att förvisa koppar- och gula nyanser. Över tid kan dessa oönskade färger uppstå, orsakade av hårt vatten, varma verktyg och yttre faktorer som solen och föroreningar. För att bekämpa missfärgning, applicera denna mask på vått hår och se de kalla, silvertonerna återvända till ditt hår. Detta orsakar inte ytterligare torrhet och halmliknande textur heller.

Eftersom det är en mask kommer den inte bara att tona ditt hår utan också hjälpa till att återföra fukt som det kan ha förlorat under blekningsbehandlingar. För att öka styrkan och hålla håret näring, innehåller denna mask sojaprotein, vitamin B5 och en kombination av oljor. Den är också fri från ingredienser som du inte vill ha i ditt hår, som parabener, mineralolja och sulfater. Utöver dessa fördelar har den formulerats för att skydda håret mot UV-strålar också, vilket är en vanlig orsak till skador och blekt färg.

Nyckeldetaljer – Format: Gelmask; Tid: 5–10 minuter; Svårighetsgrad: Lätt

Redken Blondage High Bright Shampoo: Det bästa toningschampot för blondt hår Pris: 23 kr | Köp nu från Look Fantastic Varje blondin vet vikten av att ha ett bra lila schampo i sin duschhylla. Det spelar en avgörande roll för att behålla tonen, men inte varje schampo är snällt mot ditt hår. Dessa formuleringar kan ofta vara extremt uttorkande, även om de är bra för den övergripande färgen. Istället för att kompromissa med hårets integritet eller dess nyans ger Redkens schampo dig båda delarna. De ljusa lila pigmenten tar bort kopparnyanser, men ditt hår känns silkeslent och mjukt efter att ha sköljts och balsamerats. Berikat med vitamin C återupplivar det tråkigt hår också. Istället för att tynga ner det rensar det uppbyggnad och skapar en ljusstyrka som blekning, stylingprodukter och hårskador ofta minskar. Även om det inte är en ren toner är det ett måste för blondiner och tar bara några minuter att verka. Kombinerat med rätt balsam och mask, ger detta alla förutsättningar för friskt hår, oavsett behandlingar som utförs.

Nyckeldetaljer – Format: Flytande; Tid: 2–4 minuter; Svårighetsgrad: Lätt

Jerome Russell Bblonde Maximum Blonde Toner Atomic Blonde: Den bästa budgettonern för blondt hår Pris: 5 kr | Köp nu från Amazon För det närmaste till en professionell toner som inte kräver en frisör, är Jerom Russell’s Bblonde toner vägen att gå. Liksom hemmafärgning, blandar och applicerar du denna toner mer noggrant och strategiskt än du skulle göra med ett schampo eller mask. För en hemmaformel är den kraftfull och kan helt ta bort oönskade färger och lämna dig med silverfärgade, vita strån. Detta tar längre tid än andra toner på denna lista, men har en mycket större (och mer långvarig) effekt.

Många schampon och sprayer varar inte länge, beroende på hur ofta du tvättar ditt hår. Den här tonern, å andra sidan, klarar åtta tvättar innan färgen börjar blekna. Sedan kan du applicera det igen eller se din färgtekniker för en touch-up.

Den är fri från väteperoxid och blekmedel, men du bör ändå blanda och applicera med försiktighet. En flaska räcker för mellanlångt till långt hår, men den kan till och med räcka för två sessioner för vissa människor.

Nyckeldetaljer – Format: Flytande; Tid: Upp till 30 minuter; Svårighetsgrad: Lätt

  1. Fanola No Yellow Colour T21 Anti-Yellow Toner: Bästa krämtonern för blondiner Pris: 8 £ | Köp nu från Amazon Letar du efter en toner av professionell kvalitet? Denna krämversion från Fanola måste användas med en utvecklare, så den är bäst för professionella frisörer eller experter som tonar sitt eget hår hemma.

Det finns tre olika alternativ att välja mellan, inklusive en specifik no-yellow toner. När de appliceras korrekt ger de gula och orange-nyanserat hår den krämiga, svala eller isiga finish du är ute efter. De är också utmärkta baser för att skapa olika hårfärger när blekningsarbetet är klart, vare sig det är ljusblått, grönt eller en pastellfärg.

En behandling kan enkelt täcka halvlångt hår, helt eliminera alla tecken på gult. Eftersom detta är en faktisk toner kommer den inte att ha de slätande eller närande effekterna av en multiprodukt. Trots det är det mycket mer långvarigt och permanent. När det används med en tjock balsammask och ett bra schampo/balsamduo kan blondt hår se friskt, starkt och perfekt färgat ut.

Nyckeldetaljer – Format: Kräm; Tid: Upp till 30 minuter; Svårighetsgrad: Professionell

Bild på Fanola No yellow colour T02 anti-yellow toner, 100 ml Fanola No yellow colour T02 anti-yellow toner, 100 ml 6,66 £ Kolla pris amazon.co.uk

  1. Shrine White Blonde Toner Drops: Bästa tonerdropparna Pris: 10 £ | Köp nu från Look Fantastic Hela ditt hår kan ändra ton med endast en eller två droppar av den här produkten, vilket innebär att den varar i upp till 30 användningar. Shrine White Blonde Toner Drops blandas med din dagliga balsam för att skapa en toningsformula som stöds av de återställande ingredienser som redan finns i balsamet.

Det är en relativt snabb transformation. Efter att ha applicerats på handdukstorkat hår, låt det vara i tio minuter för att utplåna mässingsnyanserna, skölj sedan av för svala toner.

Detta är gjort för hår som redan har ljusats upp och är den perfekta snabbfixen. Det kommer att hålla i ungefär en vecka innan du behöver applicera igen. Du kan köra det genom ditt hår med handskar, men en borste ger bättre täckning. Även om det inte varar lika länge är färgen jämförbar med den från salongsbehandlingar.

Nyckeldetaljer – Format: Flytande; Tid: 10 minuter; Svårighetsgrad: Lätt/medium

Köp nu från Look Fantastic

  1. Amika Bust Your Brass Cool Blonde Repair Conditioner: Bästa tonande balsam Pris: 23 £ | Köp nu från Cult Beauty Precis som lila schampo bör ett lila balsam ingå i varje blont hårvårdsrutin. Det fantastiska med balsam är att de oftast är mer närande och slätande jämfört med schampon, som ofta kan vara uttorkande.

Amikas Bust Your Brass stödjer strukturen i ditt hår och har hjälpsamma oljor som havtorn och avokado. Quinoa-protein och växtsmör ingår också i blandningen för att säkerställa att varje stråls integritet skyddas.

Det lila tonade balsamet passar för nästan alla typer av hår och alla nyanser av blond. Det kommer med specifika anvisningar, beroende på om du har ljust platinahår, slingor eller din egen naturliga färg.

Använt varannan dag eller så är det det perfekta komplementet till ditt dagliga balsam. Det skapar den kalla nyans som önskas på egen hand, men är särskilt kraftfullt när det används med ett lila schampo och andra tonande produkter (som en mask).

Nyckeldetaljer – Format: Flytande; Tid: 2–5 minuter; Svårighetsgrad: Lätt

Köp nu från Cult Beauty

  1. Bumble and Bumble Blonde Tone Enhancing Leave-in Treatment: Bästa leave-in toning spray Pris: 27 £ | Köp nu från Look Fantastic Beroende på hur långt ditt hår är kan detta spray appliceras på cirka 30 sekunder. Det är det enklaste alternativet på denna lista för blondiner som kanske inte har tid för en fullständig toningsbehandling. Allt som krävs är att spraya på fuktigt hår och sedan styla det.

De lila pigmenten i sprayen fäster på håret och minskar utseendet av mässing nästan omedelbart. Det är effektivt för alla som letar efter ljus toning som kan appliceras efter behov.

Bumble and Bumble-sprayen går utöver en typisk toningsprodukt – den är mycket mer mångsidig. Den ljusar upp och ger glans åt håret samtidigt som den bekämpar frissighet och ruggade hårstrån. Den fungerar också som värmeskydd och kan försvara mot temperaturer upp till 232 °C, vilket är perfekt för sommarvädret eller innan du använder uppvärmda stylingverktyg, båda bidrar till gulning och mässing.

Denna veganska produkt är också fri från parabener, mineralolja, formaldehyddonatorer och sulfater.

Nyckeldetaljer – Format: Spray; Tid: 1 minut; Svårighetsgrad: Lätt

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *