JAG VAR FÖRSÖKSKANIN IDAG

En sjuksköterska hade sjuksköterskestudenter och jag valde att vara deras försökskanin. Jag personligen tyckte det var JÄTTE roligt! De skulle testa att sätta PVK dvs venkateter. Jag lät de sticka och hålla på 🙂 Jag är ju inte stickrädd längre – jag var det förut! Jag klarade inte ens av att få pspruta men nu när man har tagit blodprover så många gånger så har liksom den där rädslan för nålar försvunnit med vinden. De var skit duktiga och riktigt härliga brudar! Hade så roligt! 😀

De får gärna använda sig utav mig igen om de vill 🙂 Kan vara en vandrande nåldyna/ försökskanin igen – utan problem.

Jag vet själv hur tufft det är att vara ny, att vara osäker på saker men övning ger färdighet och det bästa är ändå att få testa sticka på en riktig människa. Ingen gummiarm, ingen apelsin yes you name it! Jag önskade att jag fick det för att kunna bli trygg i mig själv men alla intron är inte alltid bra men tur de finns snälla och förstående kollegor som lyfte mig i min osäkerhet.

Att ha jobbat enbart inom äldreomsorgen – det ger inte mycket erfarenhet inom akutsjukvård som jag är utbildad inom. Men har man en bra kollega vid ens sida, som är förstående och inte stressar en, som vet att alla har varit nya någongång – så växer man också som person 🙂 Och man får bra erfarenheter!

Jag lär sova gott inatt 😉

Rekommenderade artiklar